Poker för Nybörjare – Komplett Guide om hur man spelar Poker på nätet

Poker for dummies

Poker är ett spel det finns många olika varianter av. Här ska vi ta en titt på vilka strategier man kan använda sig av, vilka de populäraste typerna är, poker tips, hur man spelar poker på nätet, hur psykologin kommer in i bilden, och så vidare. Oavsett om du är helt clueless eller har spelat poker några gånger så kan du lära dig nya grejer i den här artikeln.

Poker går alltid ut på att man ska ha en sådan bra poker händer som möjligt, vilket består av fem spelkort. Den som har bäst hand vinner, vilket betyder att en vinnande hand inte behöver vara en stege eller fyrtal i kungar. Så länge din hand är bättre än dina motspelares så vinner du.

Det är just därför poker kan vara lite klurigt och det är där psykologin kommer in, speciellt på grund av att man inte nödvändigtvis behöver visa sina kort. Man kan komma ganska långt om man har förmågan att lura sina motspelare att tro att man har bra kort när man egentligen inte har det, och vise versa. Helst ska man förvirra dem till den grad att de känner sig förvirrade och väldigt osäkra på vem mannen eller kvinnan bakom masken är. Några bra händer är till exempel kåk, stege/färgstege, triss, två par, fyrtal, färg och högst kort.

Strategier vid pokerspel | Poker Strategy

Nu kanske du har skapat ett konto på Thrills Casino och funderat för dig själv, hur spelar man poker egentligen? Många har hört talas om pokerstrategier och de kan man använda sig av både online och vid fysiskt spel. Det finns till exempel en omtyckt strategi som kallas för pottodds. Med den strategin ställer man sina egna vinstmöjligheter i förhållande till pottoddsen som finns tillgängliga. När man synar en giv så blir man direkt kvalificerad till att ta del av vinstpotten. Så om man tror att man har möjlighet att vinna omgången, så kan man därmed tjäna på att välja att syna given.

Vi kan också tipsa om förbättringsstrategin, som är baserad på antagandet att alla aktuella händer kan förbättras. Men då ska man ändå komma ihåg att den första given alltid är väldigt avgörande, helt enkelt för att det är då alla får en hel hand med nya kort, som sätter tonen för hur omgången ska gå. En bra start är en god start.

Pokertyper – snabbguide

Mörkpoker – Mörkerpoker kallas också för “Five Card Draw” och det är den typ av poker vi många har spelat sedan barnsben. Alla spelare får fem dolda kort och när man har tittat på dem så får man göra ett eller flera byten och kasta bort kort man vill förbättra för att få en bättre hand.

Texas Hold’Em – Detta är världens populäraste typ av poker. Först får alla deltagare två dolda kort var och sedan läggs tre kort öppet mitt på bordet. Dessa tre kort är tillgängliga för alla spelare, så de kort man har på handen står bara för 40% var spelares hand. En klurigare variant än mörkerpoker.

Seven Card Stud – Precis som namnet avslöjar får alla spelare sju kort – tre på handen (dolda) och fyra läggs upp öppna på bordet till allas förfogande. Den som lyckas skapa den bästa femkortskombinationen vinner detta poker spel.

Omaha – Alla spelare får fyra dolda kort, sedan läggs det även tre öppna kort på bordet som alla spelare har tillgång till, som i Texas Hold’em. Här får man välja två av de kort man har på handen för att fullborda femkortshanden.

Pokerpsykologi

När man pratar om psykologi i pokersammanhang så handlar det både om att lära sig hur man läser av andras miner och kroppsspråk, samt hur man själv hanterar pressen och stressen och lyckas hålla sig lugn. Genom att öva, observera och studera andra spelare kan man med tiden lära sig att läsa av andra och därmed fatta vinnande beslut på nolltid.

Bli en framgångsrik pokerspelare

Om du vill bli framgångsrik i Poker Sverige får du först skaffa dig en poker kortlek och öva hemma. Testa dig fram, spela med kompisar, studera hur andra spelar på tv och online och läs guider för att få reda på grundläggande information som vilken färg är högst i poker. Det går att spela gratis poker på nätet, vilket är ett jättebra sätt att börja på. Med tiden kommer du att utforma din egen strategi, som passar just ditt temperament och personlighet. Vi önskar dig lycka till.